Lady motoren

17 juli werd een onvergetelijke dag voor Sint-Mariaburg. Niet minder dan 13 authentieke Lady-motoren, die tussen 1924 en 1927 aan de Frans Standaertlei geconstrueerd werden, kwamen naar het Wijkcentrum aan het Van de Weyngaertplein. Op 24 en 25 september volgt daar een nieuw topevenement: voor de dertigste maal vinden de Mariaburgse Feesten plaats.

Van in de vroege uurtjes was de belangstelling voor het evenement enorm. En heel de dag door kwam een massa Mariaburgers, maar ook vele motorliefhebbers uit alle hoeken van het land deze prachtige motoren bewonderen. Tijdens het interbellum zouden er wel een 2000 in Sint-Mariaburg gebouwd zijn. 31 zijn er nog bekend en daarvan waren 13 exemplaren present. Nooit voordien gebeurd en daarom bewondering alom!

De Wijkwerking heeft Sint-Mariaburg die zondag op de Belgische kaart gezet, en waarom niet op de wereldkaart? Vele bezoekers hadden er kilometers voor over om bv. vanuit Kortrijk, Dendermonde en zelfs uit Duitsland en Nederland dit evenement hier mee te maken. Super was de komst van een Franse motard. Hij legde vanuit Normandië 1000 km af, weliswaar met overnachting op een camping in Brecht, om hier twee rondjes van 30 km te rijden met zijn prachtige Lady met zijspan.
Dit was een activiteit om U tegen te zeggen. Over de ganse dag heeft de Wijkwerking 500 à 600 man mogen verwelkomen (al dan niet in het Wijkcentrum, want ook op het Van de Weyngaertplein zag het bij moment zwart van het volk).
De groep Lady-eigenaren waren zo enthousiast over het onthaal en de positieve respons, dat zij de wens uitten over enkele jaren nogmaals dergelijke bijeenkomst in Sint-Mariaburg te houden.
(WL/LVB)

Met dank aan Ludo Van Bouwel.

Een krantenartikel van dit fantastische evenement vindt u hier.