Kasteelfeesten 2015

450 jaar Veltwijck

In het kader van 450 jaar Veltwijck bracht het district Ekeren de Kasteelfeesten dit jaar in een XL-versie.
Het werd een echt middeleeuws volksfeest met tal van workshops, ambachten, spelletjes en een steekspel met ridders op paarden.
Een magisch vuurwerkspektakel met het kasteel in de hoofdrol sloot de avond af.


Programma

13 tot 21 uur | Middeleeuws dorp met verenigingenmarkt
18 tot 20 uur | Historische maaltijd aan de kasteelgracht
21 uur | Magisch vuurspektakel met kasteel Veltwijck in de hoofdrol


Riddertornooi

Dé publiekstrekker dit jaar was een steekspel met ridders te paard. Dit riddertornooi vond plaats op het grasveld naast het kasteel. Om 14 uur startten de ridders met proeven te paard zoals speerwerpen, bloemkoolkappen, schildjes steken en ringsteken. Vanaf 16 uur volgde nog meer spektakel met lansen in hout dat spectaculair in stukken vliegt.


Schildknaepenschool

De kinderen konden zich volledig laten gaan tijdens een veldslag der kleine mensen, waar ze met namaakzwaarden tegen echte ridders vechten. In de schildknaepenschool maakten ze kennis met middeleeuwse wapens en konden ze hun behendigheid oefenen tijdens initiaties zwaardvechten, boogschieten, hindernissenparcours.


Historische maaltijd aan de kasteelgracht

In de middeleeuwse herberg aan de slotgracht kon u iets eten of drinken. Dit jaar werd ook een historisch avondmaal geserveerd, met zicht op het kasteel. Op het menu: een breugelbuffet met o.a. een assortiment van pastei, boerenbrood met kriekjes, kippenboutjes met verse ananas, aangepaste broodsoorten en boter, rijstpap met bruine suiker en nog veel meer lekkers.

Sfeerbeelden